Kort om judo

Judo är i princip (och något ärevördigt) japansk brottning med dräkt. Grundläggande färdigheter är att kunna greppa i motståndarens dräkt eller kropp, hålla greppet och attackera motståndaren med hjälp av fötter, ben, höft eller överkropp. Eller genom att kontra motståndarens attack. Poäng får man om man lyckas få motståndaren att landa på sidan eller delvis/helt på rygg. Om man med fart, kraft och kontroll kastar motståndaren så att denne landar på rygg döms ippon och matchen är slut. Dessutom kan man få ippon genom att strypa motståndaren med hjälp av dennes dräkt, applicera ett armlås eller hålla fast motståndaren på rygg i 25 sekunder. Naturligtvis är ippon målet för en judoka (judoutövare) i en tävling. Sparkar och slag är ej tillåtna.

 

En framgångsrik judoka är både snabb, vig, stark och teknisk. Träningen består av moment som befrämjar teknik, kondition, styrka och smidighet.

 

Sponsring

Att sponsra idrottstalanger är i Sverige inte helt enkelt. Skattereglerna är snåriga och avdragsrätten begränsad. Naturligtvis borde reglerna förändras, vilket skulle gynna både kultursektorn och idrotten.

Men så är det just nu.

 

Är man intresserad av att sponsra idrottsutövare som Olle, Emil & Klara är det enklast att gå via deras klubb. Eftersom Olle, Emil och Klara tillhör eliten i Stockhoms Judoklubb är den bästa vägen att sponsra klubben. I utbyte får man till exempel en tävling uppkallad efter sig och möjlighet att synas på utövares dräkter och overaller. Eller reklamutrymmen i samband med tävlingar och träning. Bland annat. Vi är mycket flexibla.

 

Att judo gör att man kan utnyttja motståndarens styrka till sin egen fördel, att träningen är stenhård och varierad, att man visar respekt för domare, motståndare och tränare samt att det är fullkontaktkamp utan sparkar och slag kan vara sådant som är intressant att veta för en sponsor. Ser du att judo stämmer överens med ditt företags värderingar - kontakta oss med formuläret till höger. 

Nedan en liten film vi gjorde våren 2014 för vår crowdfunding-kampanj.

Kontakta mattsson judo: